Ontspanning? Cupping Massage..

Ontspanning? Nee dat noemen we cupping massage..

Wat is cupping massage?
Cupping massage is een massage techniek waarbij er met cups een vacuüm wordt gezogen en die vervolgens over het lichaam wordt gemasseerd met behulp van pure olijfolie. Dit geeft een ontspannend gevoel. Door de behandeling wordt de productie van endorfine gestimuleerd dat pijnstillende eigenschappen kent. Endorfine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Naast dat het vrijkomt bij een val van de trap, komt het ook vrij om stress te verlichten en gaat het gepaard met een geluksgevoel. Cupping massage zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Waar is een cupping massage goed voor?
Vaak horen wij van klanten. “Dit is wel heel ontspannend, maar waar is het nou goed voor?’
Nou… cupping massage is goed voor de volgende dingen:

  • Stimuleren van collageenaanmaak. Hiermee wordt de huis strakker, sterker en voller
  • Het verminderen van littekens en rimpels. (Doordat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wortd het lichaam in staat gesteld om oedeem te verwijderen en een verbetering te brengen in de lymfatische circulatie. Dit kan ervoor zorgen dat littekens en rimpels verdwijnen. Studies hebben aangetoond dat cupping massage een positief effect heeft op littekens.)
  • Behandelen en het verminderen van Cellulitis
  • Stimuleren van het ontgiftingsproces
  • Verklevingen los maken in spieren en het herstellen van spieren na een blessure of training
  • Ontspanning bevorderen

Nadat de vraagstellers antwoord hebben gekregen op zijn vragen, kijken zij doorgaans verbaast en vragen dan: ‘Hebben jullie toevallig morgen ook tijd? Want dan neem ik mijn geliefdes mee voor de massage. Wil jij ook een afspraak, boek die direct via het portaal.

Hulp nodig?